Nyttig om raskt vekttap

I utgangspunktet er raskt vekttap en dårlig ide, men det finnes naturligvis anledninger hvor det likevel er ønskelig å bli kvitt noen kilo så raskt som mulig. Her har du noen tips om muligheter til raskt vekttap, samt litt informasjon om hvorfor dette i utgangspunktet er en sunn form for slanking.

Sjekk vår vurdering av nyheten Garcinia Cambogia Plus

Bakdeler med rask vektreduksjon
Det å gå raskt ned i vekt har i utgangspunktet tre store bakdeler og en av disse er bivirkninger som svimmelhet, hodepine og trøtthet, med flere. Spesielt dersom du sulter deg slank, er slike bivirkninger noe du må regne med. En enda større bakdel med et for raskt vekttap er imidlertid effekten det har på metabolismen (forbrenningen). Det er nemlig slik at kroppen vår tilpasser seg den mengden kalorier vi får i oss og dersom spiser svært lite vil kroppen tilpasse seg gjennom å redusere kaloriforbrenningen. På sikt vil deg føre til at det blir svært vanskelig å opprettholde vektreduksjonen og dette er da også en hovedårsak til såkalt jojo-slanking. Den siste bakdelen med rask vektreduksjon er det faktum at store deler av vekttapet skjer i form av væsketap og redusert muskelmasse.

  • Les om slankeeffekten fra grønne kaffebønner
  • Les om slankeeffekten fra chilipepper

Tips for raskt vekttap
Dersom du har behov for varig slanking vil vi absolutt ikke anbefale at du går for raskt ned i vekt og helsemyndighetenes anbefaling om et ukentlig vekttap på omtrent 0,5 - 1 kilo bør ett vår oppfatning følges. Men, det finnes naturligvis unntak og blant annet kan personer som sliter med såkalt sykelig overvekt ha behov for raskere slanking. Det bør imidlertid fortrinnsvis skje i samråd med fastlege eller annet kvalifisert helsepersonell. Et annet unntak er spesielle anledninger som gjør et raskt vekttap ønskelig eller nødvendig og et bryllup er et godt eksempel i så måte. Her er noen tips om hvordan du kan gå (for) raskt ned i vekt.

Sult deg slank
Det er fullt mulig å sulte seg til et forholdsvis stort vekttap på relativt kort tid, men som nevnt er risikoen for bivirkningene nevnt ovenfor forholdsvis stor. Denne formen for slanking betegnes gjerne som VLCD (very low calorie diet) og vanligvis inkluderer slike slankekurer måltidserstatninger i form av shakes, supper, bars og lignende. NB: Det er ikke måltidserstatninger i seg selv vi advarer mot og slike slankeprodukter kan for all del også benyttes til en mer sunn form for slanking.

Vanndrivende midler
Du kan bli kvitt en god del vekt på kort tid gjennom å benytte et vanndrivende kosttilskudd og i utgangspunktet skal det gå helt greit for friske personer. Et annet godt alternativ er Belly XS som kan bestille på nett og som grr god effekt. Belly XS virker vanndrivende og øker i tillegg fettforbrenningen. Les om slankeprodukter

Mye trening
Du kan oppnå en rask og betydelig vektreduksjon ved hjelp av trening, men da er det store mengder vi snakker om. Velg aktiviteter som muliggjør lange treningsøkter, som turgåing til fots eller på ski. Det er krevende, men samtidig den beste og sunneste muligheten til et virkelig raskt vekttap. Et eksempel er artikkelforfatteren som gikk en fjelltur på 3 uker, med dagsetapper på 7-12 timer. Til tross for et stort inntak av kalorier i form av cola, sjokolade og usunne måltid ga denne turen en vektreduksjon på mer enn ti kilo, for en person som kun var moderat overvektig.

Fat loss 4 Idiots
Dette er en meget populær nettbasert slankekur som skal gi et betydelig vekttap i løpet av 11 dager. Om det stemmer skal vi ikke uttale oss om, men det er en slankekur som mange benytter. Oppdatering: Den forskningen som nå finnes indikerer at denne slankemetode på sikt vil føre til vektøkning og vi anbefaler den ikke.