Slanking med Kaloriskifte

Sist oppdatert 18. desember 2018

Kaloriskifte eller kaloribytte er en form for slanking som det sannsynligvis er verdt å se nærmere på. Denne formen for slanking er nemlig vitenskapelig basert, relativt sunn, rimelig og på kort sikt vil den sannsynligvis gi gode resultater. Ulempen er at kaloriskifte-metoden kan føre til såkalt jojo-slanking.

Hva menes med kaloriskifte?

Denne formen for slanking bygger som navnet tilsier på kaloriskifting. Forklart med andre ord vil det si at du skal bytte på det antallet kalorier du får i deg hver dag. Videre innebærer de beste kaloriskifte-kurene at du også skal nytte på hvilke type kalorier du får i deg. Det kan virke noe komplisert, men det finnes gode og rimelige hjelpemidler som gjør det noe enklere å komme i gang.


Hvordan virker dette?

Som kjent er det slik at kroppen tilpasser seg hvor mye vi spiser og dersom vi spiser mindre (slanker oss) reduseres forbrenningen. Det er et velkjent problem og for mange det som vanskeligjør slanking. Tanken bak kaloriskifting er å bruke dette til å øke forbrenningen og det skjer som nevnt gjennom å spise forskjellige mengder og typer kalorier fra dag til dag. Det som da skjer er at kroppen ikke får tid til å tilpasse seg et lavere kaloriinntak og i stedet skyter forbrenningen fart. Forklart på en annen måte virker kaloriskifte slik at kroppen lures til å produsere flere av de hormonene som sørger for fettforbrenningen.

Sjekk gjerne vår vurdering av Termoloss
Sjekk våre tips om slanking og kosthold
Sjekk våre tips om slankemyter

Et eksempel

Vi benytter et enkelt eksempel for å forklare hvordan kaloriskifte fungerer i praksis. La oss si at du i dag får i deg 2400 kalorier pr dag. For å gå ned i vekt skal du spise 1800 kalorier hver dag, noe som tilsvarer 12600 kalorier pr uke. Problemet er imidlertid at kroppen tilpasser seg den reduserte kalorimengden og etter kort tid starter vekttapet opp. Det kan du unngå ved hjelp av kaloriskifting og det er da fremdeles 12600 kalorier pr uke som gjelder. Forskjellen er at du ikke skal spise like mye hver dag og en dag kan det være du skal spise 1200 kalorier for neste dag å hive innpå 2500 kalorier. Så enkelt er i utgangspunktet slanking ved hjelp av kaloriskifte, men ikke glem at du også bør bytte ut hvilke typer kalorier du får i deg mest av.

Hvordan komme i gang?

Det finnes etter hvert en rekke bøker og andre guider som forklarer deg hvordan du lykkes med kaloriskifte. Mange av disse er imidlertid dårlige og dyre kopier av den populære slankekuren Fat Loss 4 Idiots. Det er en ekte kaloriskifte-kur som har ti-tusenvis av brukere fra hele verden, også fra Norge. Kort forklart er dette en rimelig online slankekur som tilbyr alt du behøver for å lykkes med kaloriskifting, inkludert måltidsplanlegger som tar utgangspunkt i dine matønsker.

NB: Denne diettenhar blitt erstattet av The 2 week diet

Her kan du lese om slankekaffe