162 Slanketips

Sist oppdatert 21. desember 2018

Leter du etter gode tips om hvordan du kan lykkes med din slanking? Vi har samlet hele 162 slanketips om alt fra trening og kosthold til slankekurer og slankepiller. Noen av disse slanketipsene bygger på egne og andres erfaringer, mens noen av tipsene er henter fra norske og utenlandske nettsted. Kilder finner du nederst på siden. 

Legg merke til at du her finner en rekke forskjellige slanketips. Noen tips er litt morsomme og noen tips kan være motstridende. Men, en del av slanketipsene vi har samlet anser vi som meget gode og disse kan definitivt hjelpe deg å lykkes med din slanking. Forhåpentligvis har vi unngått å gjenta oss selv.

Her finner du vår topp 10 liste med slankeprodukter
 
1. Spis frokost
Meningen om hvorvidt frokost er viktig i forhold til slanking er delte, men et vanlig slanketips er at du bør spise frokost. Et av argumentene for dette er at frokosten setter i gang forbrenningen som under natten har gått på lavgir

2. Før og etter bilder
Mange hevder at det å bruke bilder er grunnen til at de har lykkes med å gå ned i vekt. Et godt tips er da å bruke før-bilder som motivasjon for å slanke seg og så bruke etter-bilder som motivasjon for å vedlikeholde vekta. Nå er det ikke kjekt å se på bilder av seg selv med alt for mange kilo på kroppen, men kanskje kan det virke motiverende?

3. Kunstige søtningsstoffer
Mange eksperter advarer mot at kunstige søtningsstoffer i forhold til slanking kan gjøre mer skade en sukker. Det fordi disse stoffene som ikke viser igjen på kaloriinnholdet, vil påvirke insulinnivået på en svært negativ måte. Det kan igjen føre til at mer fett lagres på kroppen.

4. Puss tennene tidlig
Muligens kan det å pusse tenne et par timer før leggetid være et godt slanketips. Tanken er naturligvis at du da hever terskelen for å spise snacks og lignende den siste tiden før du legger deg.

5. Gjør som i Malaysia
Gurkemeie er som kjent en viktig ingrediens i karriretter og derfor noe man får i seg mye av i Malaysia. Der vokser gurkemeie vilt i jungelen. Grunnen til at gurkemeie kan hjelpe i forhold til slanking er at virkestoffer i dette krydderet skal kunne gi økt fettforbrenning. Det i følge nye studier.

6. Små endringer
For mange er det kun små endringer i kostholdet som skal til før kiloene begynner å forsvinne. Vårt slanketips er at du bruker litt tid og finner ut hvilke endringer som gir best effekt, samt hvilke endringer du er motivert for å foreta.

7. Hvilken trening liker du?
Har du hørt uttrykket "no pain, no gain"? I forhold til slanking er det strengt tatt bare tull og de aller fleste behøver på ingen måte å presse seg for å øke forbrenningen. Et godt slanketips er derfor å fokusere på hvilken form for trening du trives med. Turgåing, hagearbeid, spinning, svømming eller aerobics? Det viktigste er at du er fysisk aktivt.

8. Drikk mye kaldt vann
Ikke vent til du er tørst, men drikk vann med jevne mellomrom hele dagen. I tillegg til å forhindre dehydrering og lavere metabolisme, mener forskere at kroppen forbrenner en god del kalorier når vannet skal varmes opp til kroppstemperatur.

9. Spis rød pepper
Ifølge den kjente tv-legen dr. Oz så skal rød pepper kunne hjelpe deg med slankingen din. Han hevder nemlig at inntak av rød pepper tidlig på dagen vil redusere den mengden mat du spiser frem til du legger deg om kvelden.

10. Gjør som Finnene
På nettstedet health.com oppfordres amerikanere til å gjøre som finnene og begynne med nordic walking. Det vil si å gå med staver, et slanketips som beviselig er effektivt. Studier viser nemlig at dersom du går med staver så øker forbrenningen med 20 prosent, sammenlignet med å gå uten staver.

11. Glem punktslanking
Såkalt punktslanking hvor du skal kunne trene vekk fettet på bestemte deler av kroppen kan du bare glemme. Situps vil for eksempel ikke fjerne mer magefett enn armhevinger eller jogging. (Situps vil riktignok bygge magemuskler).

12. Ikke sammenlign med andre
Vi er alle forskjellige og du bør ikke sammenligne deg med andre som slanker seg. Forskjellig forbrenning, forskjellige alder, forskjellig utgangspunkt og andre faktorer gjør sitt til at vi slanker oss i forskjellig tempo, selv om vi gjør og spiser akkurat det samme. Et godt slanketips er med andre ord ikke å la seg påvirke negativt av at andre slanker seg raskere.Kilder: