162 Slanketips del 4

Sist oppdatert 18. desember 2018

37. Grønn te 
Ekstrakt fra grønn te er sannsynligvis verdens best dokumenterte naturlige slankeingrediens. Et nyttig sanketips kan derfor være å forsøke slankepiller som inneholder dette ekstraktet, for eksempel denne fettforbrenneren.

38. Bevar muskelmassen 
Dersom du ikke trener vil store deler av vekttapet kommer i form av muskelmasse som forsvinner. Det er naturligvis ikke ønskelig, blant annet fordi et kilo muskler forbrenner 7 ganger så mange kalorier som fett. Dette er nok en grunn til at trening er et meget, meget godt slanketips.

39. Unngå bars 
På flere anerkjente nettsted har vi kommet over slanketips som advarer mot såkalte bars. Det hevdes at dette ikke er noen annet enn "high protein candy bars" som kun bør brukes dersom du har et umiddelbart energibehov. Det skal blant annet være kunstige søtningstoffer som gjør at du bør unngå bars. Vi har ikke grunnlag for å mene noe om dette, men uttalelsene kommer fra anerkjente eksperter.

40. Reduser fettmengden 
Det finnes mange teorier og slanketips om fett og karbohydrater og et tips går ut på at du skal fokuserer på å spise mindre fett. Det fordi fett lettere omdannes til kroppsfett enn det karbohydrater og proteiner gjør. Men, husk at kroppen også trenger fett.

41. Gjør som i Sør Afrika
Ifølge Dr. Pescatore kan det å drikke te være et godt slanketips av to grunner. For det første er det et godt alternativ til mer kaloririk drikke og for det andre har grønn te og noe som kalles rooibos te vist seg å kunne øke fettforbrenningen. Legg merke til at det i land som Sør Afrika, hvor det drikkes mye te, vanligvis finnes mindre problemer med overvekt.

42. Hold deg unna vekten
Å slanke seg tar tid og i tillegg vil vektreduksjonen skje med varierende fart. Det er for eksempel vanlig å oppleve en periode hvor vekttapet nesten stopper helt opp. Å veie seg for ofte kan derfor føre til negative tilbakemeldinger som igjen fører til at motivasjonen for slanking svekkes.

43. Slanketempo
Dersom du går ned mindre enn et halvt kilo pr uke er det på tide å gjøre endringer. Kanskje har vekttapet begynt å stoppe opp fordi du nærmer deg målet? Redusert kroppsvekt betyr noe redusert forbrenning og dermed må det for eksempel mer trening til.

44. Rule of one
Dette er et slanketips som går igjen på mange amerikanske nettsted og det går enkelt og greit ut på at du kan unne deg en liten utskeielse hver dag, for eksempel en liten sjokolade eller et lite kakestykke.

45. Gjør som i Polen
I følge en undersøkelse spiser en gjennomsnittlig amerikaner 7 ganger oftere på restauranter og gatekjøkken enn det en gjennomsnittlig polakk. Tilsvarende tall for Norge har vi ikke funnet men å spise sjeldnere på restauranter, McDonalds og lignende er et slanketips også vi her til lands bør følge.

46. Glad i fisk?
Fisk er sunt, men legg merke til at ikke all fisk er et godt valt i forhold til slanking. Da tenker vi blant annet på makrell, fiskepinner og en del andre ferdigprodukter som inneholder en god del kalorier (fra 200-400 kalorier pr 100 gram).

47. Lettprodukter
Alle lettprodukter er ikke like effektive i forhold til slanking, men flere slike produkter inneholder betydelig færre kalorier en de originale varene og kan således være et godt hjelpemiddel i kampen mot overvekt.

48. Ikke overdriv
Endringer i livsstil er i utgangspunktet nødvendig for å gå ned i vekt, men vær oppmerksom på at du så du ikke overdriver. Det vil nemlig både kunne ødelegge motivasjonen og gi lite eller ingen effekt. Et ekstremt lavt inntak av kalorier vil for eksempel føre til at forbrenningen reduseres betraktelig.

Startside slanketips                                                    Neste