162 Slanketips del 5

Sist oppdatert 18. desember 2018

49. Styrketrening 
Å bedrive en eller annen form for styrketrening er et godt slanketips av to grunner. For det første forbrenner du en god del kalorier mens du trener og for det andre vil du oppnå økt fettforbrenning døgnet rundt. Det skyldes at et kilo muskelmasse forbrenner langt flere kalorier enn et kilo kroppsfett.

50. Vekt er ikke vekt
All vekt er faktisk ikke det samme og da tenker vi på at muskler veier mer enn fett. Dersom du trener en god del er det med andre ord viktig å huske at du kan være på riktig vei selv om vekta ikke går ned. Faktisk kan du ofte se resultater i spesielt som vekta ikke viser.

51. Spis ekstra mye fett
Noen slanketips går ut på at du ca annenhver måned bør legge inn en et par dager hvor du spiser ekstra mye fett. Det skal kunne hjelpe deg med slankingen fordi kroppen da tvinges til å bruke fett som energikilde, noe den vist nok vil fortsette å gjøre en stund også etter at du er tilbake til et vanlig kosthold.

52. Et sunt måltid
Dersom du klarer å bytte til et sunt måltid hver dag, så vil du allerede ha kommet langt på vei mot å lykkes med din slanking. Kombiner da kalorifattig mat med kun å drikke vann til dette måltidet.

53. Gjør som i Tyskland
Undersøkelser viser at tyskere er usedvanlig flinke til å spise fiberrike frokoster. Å gjøre som tyskerne er et meget godt slanketips fordi en fiberrik frokost stabiliserer blodsukkeret, noe som er viktig i forhold til slanking. Videre viser en britisk studie at en fiberrik frokost reduserer søtsuget resten av dagen.

54. Reduser porsjonene
De aller fleste av oss spiser mer enn det vi trenger, spesielt til middag. Å spise litt mindre til hvert måltid er derfor et tips som langt på vei kan hjelpe deg å lykkes med slankingen din. Husk at du ikke behøver å spise alt som er på tallerkenen.

55. Rutiner kan hjelpe
Å innarbeide gode rutiner er et slanketips vi har tro på. Det kan være en fast kveldstur på en lokal tursti eller andre rutiner som hjelper deg å holde oppe forbrenningen. Gode rutiner vil for mange gjøre det enklere å være fysisk aktiv.

56. Stress ned
Å unngå stress er et slanketips som virkelig kan hjelpe deg å lykkes med din slanking. Det er nemlig slik at stress vil aktivere/øke prosessen hvor kroppsfett blir lagret. Blant annet fordi stress negativt påvirker insulinsensitiviteten slik at det skilles ut mer fettlagringshormoner. Legg merke til at vi her snakker om langvarig stress som følge av familieproblemer, økonomiske utfordringer og lignende. Dersom du blir stresset fordi du ikke nådde bussen, er det ikke nor problem i forhold til slanking.

57. Gå tur med sekk
Turgåing med sekk er en treningsform hvor du virkelig forbrenner mye kalorier og som for mange ikke fremstår som et ork og slit. Mer vekt i sekken og ulendt terreng betyr enda høyere forbrenning. Her finner du turtips

58. Spis Brasiliansk
En studie publisert i the journal Obesity Research viste at en diet som hovedsakelig består av ris og bønner er et godt slanketips. En slik diett reduserer nemlig risikoen for å bli overvektig med 14 prosent og er en grunn til at mange brasilianere er slanke. Det i følge redaktøren av Reader's Digest i Brasil.

59. Drikk lettbrus
Det skrives mye om lettbrus, men i forhold til slanking er denne typen brus etter manges mening midt i blinken. Faktisk kan forskjellen på en halvliter vanlig Pepsi og Pepsi Max i løpet av ett år være på hele 10 kilo kroppsfett, dersom du drikker en halvliter hver dag!

60. Bruk sterkt krydder
Studier viser at sterkt krydder kan øke fettforbrenningen, men det finnes også en annen grunn til å spise sterk mat. Som følge av at metthetsfølelsen er forsinket spiser vi nemlig ofte for mye, noe du delvis kan unngå ved å spise sterk mat. Her finner du info om slankepiller med Chili

Her finner du tips 1-12                                           Neste


Sjekk våre tips om rask slanking