162 Slanketips del 6

Sist oppdatert 18. desember 2018

61. Unngå ekstrem slanking 
Ekstreme lavkaloridietter og andre former for ekstrem slanking er noe du i utgangspunktet bør unngå. Størstedelen av vekttapet vil nemlig komme i form av vann og muskeltap, noe som ofte fører til såkalt jojo-slanking.

62. Ikke frist deg selv
Et meget godt slanketips er å holde fristelser som potetgull, godterier, sjokolade og annen snacks borte fra hjemmet. Slanking kan nemlig være utfordrende nok som det er og derfor bør du ikke ha slike fristelser liggende, men heller kjøpe denne typen varer de gangene du skal kose deg litt ekstra.

63. Vær realistisk
Å sette seg realistiske mål er etter vår mening et meget viktig slanketips som alt for få følger. Målsetninger som ikke nås vil nemlig lett kunne føre til skuffelse og i verste fall tap av motivasjon.

64. Gaffelen er ikke en spade
Vi har i flere slanketips nevnt at metthetsfølelsen kommer noe forsinket og at vi derfor spiser for mye. En tips for å unngå dette er kun å spise 2/3 deler av den porsjonen du pleier. Vent så 15 minutter og du vil nesten garantert være mett.

65. Ikke bruk shakes til frokost
Bruker du måltidserstatninger i form av shakes? Det bør du ifølge de anerkjente ekspertene dr. Eric Serrano og dr. Scott H. Mendelson ikke gjøre når det gjelder frokost. Etter at kroppen har sultet seg gjennom natten behøver den nemlig skikkelig mat, helst med fiber, slik at blodsukkeret ikke stiger til himmels.

66. Tren om morgenen
Muligens ikke det som frister mest, men en treningsøkt før du spiser frokost skal virkelig kunne få fart på fettforbrenningen. Det skyldes at kroppen da ikke har tilgang på karbohydrater og må bruke lagret kroppsfett som energikilde.

67. Gjør som i Sveits
I Sveits spiser de mye musli og faktisk ble denne mattypen utviklet av en i sveits for mer enn 100 år siden. En metthetsfølelse som varer lenger er blant årsakene til at det å spise musli er et godt slanketips, men pass deg for de variantene som inneholder mye sukker.

68. Unngå Salami
Salami, fårepølse og lignende skal du naturligvis kunne unne deg, men vårt slanketips er at du ikke gjør det for ofte. Denne typen pålegg er nemlig rene kaloribomber og inneholder for eksempel 3-4 ganer så mange kalorier som vanlig kokt skinke.

69. Stopper vekttapet opp?
Dersom du slanker deg med en lavkaloridiett vil kroppen tilpasse seg gjennom å redusere forbrenningen. En liten pause i slankingen kan muligens hjelpe, men vårt slanketips er enten mer trening eller aller helst en annen slankemetode som bedre ivaretar forbrenningen. Muligens kan også et slankemiddel hjelpe.

70. Skal du spise ute?
Uansett om du skal på McDonalds eller en finere restaurant, så kan litt planlegging svare seg. Tenk gjennom hva du skal bestille og ha da slanking i bakhodet. Du skal for all del kunne kose deg, men det betyr ikke at du behøver å bestille de største kaloribombene.

71. Belønn deg selv
Har du nådd et delmål for din slanking, eller har du vært spesielt flink et par dager. Gi deg selv en belønning, gjerne i form av noe annet en mat og drikke. Hva med en ny bok, en ny DVD, eller den nye sminken du ønsker å forsøke?

72. Gjør som Nordmenn (!)
I følge nettsiden health.com bør amerikanere gjøre som oss nordmenn og ta seg en søndagstur. Videre skriver de at dette er en dypt rotfestet norsk tradisjon som så å si alle følger. Det er nok et stykke fra sannheten og kanskje er det på tide at vi gjenopptar denne tradisjonen. Et godt slanketips er det i alle fall.

Her finner du tips 1-12                                                Neste