162 Slanketips del 7

Sist oppdatert 18. desember 2018

73. Skjulte kalorier
Med skjulte kalorier tenker vi på kalorier som lett overses og/eller glemmes. Det kan være alt fra en banan som vi kun tenker på som sunn, til fløten i kaffen og dressing til salaten. Vær med andre ord oppmerksom på hvilket og hvor mye tilbehør du får i deg.

74. Trening og trivsel
Velg fysiske aktiviteter som du trives med og/eller som gir så god forbrenning at det er verdt slitet. Det vil gjøre det lettere å opprettholde motivasjonen for slanking.

75. Få nok søvn
Kroppen trenger søvn for å kunne opprettholde en sunn psykisk og fysisk helse og i forhold til slanking viser forskning at personer som får for lite søvn har større risiko for å bli overvektige.

76. Bytt måltider
Har du funnet noen kalorifattige måltider som du liker og spiser ofte og regelmessig? Det er naturligvis meget bra, men likevel bør du variere litt. Hvis ikke vil du sannsynligvis før eller siden gå lei og vende tilbake til gamle synder.


77. Unngå forstoppelse
Ikke så mange snakker om det, men når man begynner med slanking er forstoppelse et vanlig problem. Fiberrik mat et godt tips for å unngå dette problemet.

78. Bytt treningsmetoder
Å forsøke andre aktiviteter når du trener og mosjonerer er et slanketips som kan utgjøre en forskjell. Det er nemlig slik at kroppen tilpasser seg og at forbrenningen dermed kan reduseres noe dersom du trener på samme måte dag ut og dag inn.

79. Spis riktig fett
Slankekurer som bygger på svært lavt inntak av fett kan føre til en rekke helseproblemer og anbefales ikke på noen måte. Men, det er viktig å spise riktig type fett, noe du blant annet finner tips om på Helsedirektoratets nettsider.

80. Gjør som Britene
I følge Simon Hartley, fra Reader's Digest finnes det i Storbritannia ikke noe slik som en dobbelt Quarter Pounder med ost. Britene foretrekker nemlig mindre porsjoner og i forhold til slanking vil naturligvis mindre porsjoner hjelpe godt.

81. Spis havregryn
I følge dr. Oz er det å spise havregryn til frokost noe som virkelig kan hjelpe i forhold til slanking. En slik frokost skal nemlig kunne forhindre usunne mellommåltider og fråtsing resten av dagen.

82. Beveg deg når du kan
Bruk alle anledninger til å bevege deg litt. Det er et slanketips vi har sans for og det er ofte lite som skal til før du ser resultater. Har du lagt merke til at rastløse personer sjeldent er overvektige? Hva tror du er årsaken?

83. Lettmelk fremfor juice
Studier foretatt i USA har vist at overvektige personer som drikker lettmelk til frokost spiste færre kalorier en de som trakk juice. Å unngå fruktjuice er for øvrig er slanketips som går igjen mange steder.

84. Spis Thaimat
I følge presidenten av American Society for Nutrition er det å spise thaimat et godt slanketips. Det skyldes at denne sterke maten kan øke forbrenningen noe, samt at du sannsynligvis vil spise saktere og mindre.

Slanketips 1-12                                                                    Neste