162 Slanketips del 8

Sist oppdatert 21. desember 2018

85. Drikk vann
En tysk studie viser faktisk at du kan øke fettforbrenningen ved å drikke 1,5 liter vann hver dag. Andre grunner til å drikke vann er at dehydrering kan føre til redusert forbrenning, at vann gir en viss metthetsfølelse, samt at du da drikker mindre mengder kaloriholdig drikke.

86. Spis sakte
Det tar tid før hjerne oppfatter at du er mett og derfor er det å spise sakte et meget godt slanketips som kna utgjøre en forskjell. Spiser du for raskt vil du med andre ord bli lurt til å spise for mye.

87. Lavkarbo eller lavkalori?
Et slanketips vi har sans for er at du ikke bryr deg om alle eksperter som promoterer og forsvarer en bestemt slankemetode. Ta dine egne valg og velg en slankemetode som passer for deg. Så lenge du forbrenner flere kalorier enn det du får i deg vil du lykkes med din slanking.

88. All trening hjelper
Alle former for fysisk aktivitet gir økt forbrenning av kalorier. Hardt trening, turgåing, hagearbeid, husarbeid, samleie, med mer. Alt vil hjelpe deg å nå målet om en slankere og sunnere kropp, selv om alt naturligvis ikke er like effektivt.

89. Kjøp en skritteller
En skritteller kan gi motivasjon til å gå mer og dermed forbrenne flere kalorier. I tillegg vil den gi deg en indikasjon på hvor aktiv du er i løpet av en vanlig dag (jobb, skole, handlerunder, osv.). Et godt slanketips kan være å bruke et nettsted hvor du kan legge inn antall skritt og så se hvor mange kalorier du har forbrent.

90. Ikke hør på alle andre
Moralsk støtte og tips fra andre kan være til god hjelp, men et slanketips som ofte går igjen er at du ikke alltid skal høre på andre. Selv om naboen din gikk ned i vekt ved hjelp med en bestemt slankediett, så betyr ikke det på noen måte at det er den rette slankemetoden for deg. Finn ut hvilken form for slanking som passer i forhold til ditt utgangspunkt og dine forutsetninger.

91. Gjør som i Russland
Russerne skal visstnok være flinkt til å dyrke sine egne grønnsaker. Det skal kunne hjelpe i forhold til slanking fordi du sannsynligvis vil spise mer grønnsaker dersom du dyrker dem selv. Grønnsaker skal du spise fordi det er sunt og inneholder få kalorier.

92. Når du spiser ute
Du behøver ikke å spise opp alt som er på tallerkenen når du spiser på restaurant og et med tanke på slanking er slike måltider en av de største fiendene. Med forrett, hovedrett, dessert og drikke kan nemlig summen av kalorier raskt komme opp i 2000 – 4000 kalorier

93. Lær deg kokekunsten
Å bli en habil hobbykokk kan virkelig øke dine muligheter til å lykkes med slanking. Da vet du nemlig alltid hva du spiser, du får mer kunnskap, du kan lage sunne og gode matretter og sannsynligvis vil matgleden øke selv om du spiser sunnere.

94. Spis grønnsaker
Å spise mer grønnsaker er et fornuftig slanketips. Grønnsaker inneholder nemlig ikke bare få kalorier og mange viktig mineraler og vitaminer, men er også viktig for å erstatte andre fiberkilder når du er på slankediett.

95. Spis en proteinrik frokost
I tillegg til å sette i gang forbrenningen, hevder mange eksperter at en proteinrik frokost sørger for at metthetsfølelsen varer lenger. Uansett om disse ekspertene skulle ta feil, så vil ikke en sunn og proteinrik frokost  skade.

96. Lag en middagsplan
Planlegging er et slanketips som går igjen og et godt sted å begynne er med middagen, et måltid som i stor grad vi avgjøre hvorvidt du lykkes med din slanking. Lag gjerne en meny med ca 10 noenlunde sunne middager, slik at du alltid har noen slankevennlige alternativ å velge mellom.

Tips 1-12                                                                             Neste


Les om Roede-metoden
Les om glucomannan