162 slanketips del 9

Sist oppdatert 21. desember 2018

97. Rydd kjøleskapet
Gå gjennom kjøleskap, fryseboks og kjøkkenskap med det formål å kvitte deg med alt som står i veien for en slankere kropp. Dette er muligens et litt ekstremt slanketips, men noe kan vi alle kvitte oss med.

98. Tell kalorier
Å telle kalorier er et slanketips som vi har sans for. Fordelene med kaloritelling er nemlig ikke bare det at du får kontroll på hva du spiser, men også at det gir målbare resultater hver eneste dag. Det kan gjøre underverker for motivasjonen.

99. Glad i alkohol?
Alkohol skal vi kunne kose oss med, med dersom du ofte drikker alkoholholdige drikkevarer vil det bli vanskelig å gå ned i vekt. Et godt slanketips er derfor å velge cider og øl av typen Sommersby Lite og Carlsberg Lite, da disse inneholder betraktelig færre kalorier en de originale produktene. Vin fremfor likør og sprit er også et godt tips.

100. Slank deg sammen med noen
Moralsk støtte og/eller kunnskap fra noen som har vært i tilsvarende situasjon kan være det lille ekstra som skal til for å lykkes. Å slanke seg sammen med andre og/eller få tips og inspirasjon fra personer som har slanket seg er med andre ord et slanketips som kan hjelpe..

101. Har du lyst har du lov
Dersom du har ekstremt lyst på en sjokolade eller andre kaloririke ting, så er vårt tips at du koser deg. Slanking skal nemlig ikke være tortur og så lenge det ikke skjer for ofte, så er det lov å kose seg. Forsøke gjerne kun å spise halve sjokoladen.

102. Hvor rask slanking?
Hvor raskt du bør slanke deg avhenger blant annet av hvor mange kilo du ønsker å bli kvitt, samt av hvor mye du veier i utgangspunktet. Det er derfor vanskelig å komme med et konkret slanketips, men alle anbefalinger vi har funnet ligger fra 0,25 til 1 kilo pr uke.

103. Ikke stapp i deg frukt ukritisk
Dette er muligens et noe merkelig slanketips, men vi er forstår hvorfor det har dukket opp. Enkelte typer frukt inneholder nemlig en god del kalorier og for eksempel inneholder banan 2-3 ganger så mange kalorier som appelsin.

Her finner du tips om det å gå ned i vekt

104. Drikk deg mett
2-3 glass med vann før måltider skal etter manges mening gi økt metthetsfølelse og dermed sørge for at du spiser mindre. Legg også merke til at dehydrering kan føre til redusert metabolisme.

105. Spis kun 3 måltider
Noen slanketips står i motsetninger til hverandre og dette tipset er nok mange uenige i. Tipset som er nevnt på flere nettsted går ut på at du aldri skal spise mellom de 3 hovedmåltidene, samt at du stort sett kan spise hva du vil når du først skal spise.

106. Vekta kan lyve
Husk at muskler veier mer enn fett og at vekta derfor kan lyve noe. Du kan med andre ord ha gått ned en buksestørrelse uten at vekta viser dette. Et godt slanketips er derfor også å måle livvidde, med mer, når du veier deg.

108. Overspiser du?
Dersom du overspiser av psykiske grunner som angst og depresjon bør du fokuserer på å få hjelp til å bli kvitt årsakene til at du overspiser. Å tvinge seg ut på trening før de underliggende problemene er borte vil nemlig kunne gjøre vondt verre fordi du som regel vi gi opp innen kort tid. Dette er et slanktips vi har sans for og dersom du sliter med store vektproblemer bør du uansett oppsøke kvalifisert helsepersonell.

Slanketips 1-12                                                                   Neste


Nyttig om Slanking