162 Slanketips del 13

Sist oppdatert 26. desember 2018

145. Fokuser på en ting
Store deler av hverdagen vår er basert på vaner og det kan være svært vanskelig å endre mange vaner samtidig. Kun å fokusere på en ting om gangen (for eksempel en gåtur hver kveld) kan derfor være et nyttig tips som gjør det mer overkommelig å sette i gang med din slanking.

146. Se Slankekrigen
Å se tv-program av typen slankekrigen er et slanketips som kan ha noe for seg. Tanken er at slike program kan virke motiverende, spesielt dersom du tidligere har mislyktes med slanking.

147. Skummet melk
Å drikke skummet eller eventuelt ekstra lett melk er et godt slanketips som absolutt vil hjelpe deg som drikker en del melk. Det fordi skummet melk kun inneholder om lag halvparten så mange kalorier som helmelk.

148. Unngå fastfood
Det er lov å kose seg, men husk at for mye fastfood gjør det svært vanskelig å lykkes med slankingen. Unngå derfor så langt som mulig denne typen mat og heller lag lignende mat hjemme hvor du kan bytte ut de verste kaloribombene. (Stek for eksempel pomme frites i stekeovnen).

149. Sukkerfri tyggegummi
Å benytte sukkerfri tyggegummi er et tips som mange amerikanske eksperter anbefaler. Det skyldes blant annet at slik tyggegummi er et effektivt hjelpemiddel for å bli kvitt sultfølelse.

150. Ha en usunn dag
Et vanlig slanketips er at du en dag i uken kan spise og drikke stort sett hva du vil. Det skal gjøre underverker for motivasjonen og dermed gjøre det lettere å spise sunt resten av uken.

151. Tom mage
Aldri gjør matinnkjøp på tom mage, er et slanketips som går igjen på mange nettsider. Det skyldes at dømmekraften gjerne svekkes når vi er sultne og alt ser særdeles godt ut. Usunne og kaloririke måltid blir lett resultatet fra en handlerunde på tom mage, noe som ikke akkurat gjør det enklere å lykkes med slanking.

152. Unngå dietter
Et annet slanketips som går igjen på mange nettsider er at du bør unngå slankedietter. Det skyldes at en slankediett kun innebærer midlertidige endringer og at du derfor kun vil oppnå et midlertidig vekttap. Varige endringer i livstil er nøkkelen til suksess.

153. Unngå store godteposer
Du sparer muligens noen kroner, men i forhold til slanking bør unngå alle store pakker med potetgull, sjokolade og lignende. Å spise fra store pakker gjør nemlig at vi lures til å spise mer enn vi tror.

154. Inspirer deg selv
Finn frem at par favorittjeans som du ikke lenger kommer inn i og heng disse på et synlig sted. Tanken er at dette skal motivere deg til å stå på litt ekstra, men dette er nok et tips som kan slå begge veier.

155. Ha frukt tilgjengelig
Mange slanketips vi har funnet anbefaler at du alltid har frukt tilgjengelig og det er naturligvis et mye bedre alternativ som snack, enn for eksempel sjokolade. Men, husk at også frukt inneholder kalorier og at du derfor bør begrense mengden noe.

156. Er god mat din største glede?
Dersom du skal lykkes med slanking bør du finne andre ting du virkelig kan sette pris på. En ny hobby, musikk, nye venner, med mer. Finn ting som du setter pris på og som gjør at mat ikke blir førsteprioritet.

157. Bruk mindre tallerken
Mange tips vi har kommet over går ut på at du skal bruke mindre tallerkener, mindre glass og lignende. Tanken bak dette tipset er naturlig nok at du da automatisk vil spise mindre fordi du porsjonene blir mindre.

158. Lag «nødpakker»
Lag små pakker med nøtter, frukt, grønnsaker og lignede som du alltid har tilgjengelig. Det er et slanketips som bør kunne hjelpe deg å unngå de mest usunne mellommåltidene.

159. Omega-3
Omega-3 er livsnødvendige fettsyrer som vi er avhengige av for at kroppen skal fungere. Nå har i tillegg forskere funnet ut at disse fettsyrene kan gi økt fettforbrenning, vel å merke dersom laks er kilden til omega-3.

160. Spis avokado
Ifølge flere eksperter er avokado et meget smart mellommåltid som virkelig kan få fart på slankingen din. Det skyldes at avokado inneholder mye fiber og sunt fett, noe som blant annet kan ha en positiv effekt på blodsukker og fettforbrenning.

161. Bruk kosttilskudd
Når vi slanker oss gjennom å redusere mengden mat vi spiser, kan en av følgene være at vi ikke får i oss de næringsstoffene kroppen trenger. Et kosttilskudd med nødvendige mineraler og vitaminer kan derfor være viktig for å opprettholde god helse og et godt immunforsvar.

162. Finn din kalorigrense
Et slanketips som har hjulpet mange er å finne sin egne kalorigrense og da tenker vi på hvor mange kalorier du kan spise og fremdeles gå ned i vekt. Når du har funnet denne grensen kan du i utgangspunktet spise hva du vil, innenfor denne grensen.

Start 162 Slanketips