Slanking med Volumdietten

Sist oppdatert 31. desember 2018

Mest mulig metthetsfølelse i forhold til antall kalorier vi får i oss. Det er mye av grunnlaget for The Volumetrics Diet (Volumdietten), en form for slanking som er meget populær i USA. Her er en kort gjennomgang av denne slankekuren som absolutt fremstår som et godt alternativ i kampen mot overvekt og fedme.

Kort om Volumdietten

Det er professor i ernæring, Barbara Rolls, ved Penn State University som er personen bak denne slankekuren og/eller teorien om slanking. Volumdietten kan nemlig like gjerne sees på som en teori og en guide til kosthold og slanking, like mye som en tradisjonell slankekur. Når det gjelder teorien bak Volumdietten, så bygger den på at vi spiser omtrent like store mengder mat hver dag, uavhengig av kaloritettheten. Mat som inneholder få kalorier pr gram vil derfor være det beste valget i forhold til slanking, ganske enkelt fordi du får mer metthetsfølelse fra hver kalori du putter i deg.

Her finner du en oversikt med slankepiller

Slanking med Volumdietten

Kort forklart innebærer slanking med Volumdietten at du skal spise mat som gir mest mulig volum pr kalori, med andre ord mat med lav kaloritetthet. Grønnsaker og frukt er eksempler på slik mat, men du kan spise det aller meste i moderate mengder. Volumdietten regnes derfor som en slankekur det er forholdsvis enkelt å følge og du kan alltid spise deg mett. Videre innebærer denne slankekuren et kosthold som i stor grad samsvarer med helsemyndighetenes anbefalinger for et sunt kosthold. Når det gjelder selve slankingen, så er det boka The Ultimate Volumetrics Diet du skal benytte som guide. Der lærer du blant annet hvilke matvarer du bør velge, du finner oppskrifter og nyttig informasjon om kaloritetthet, kosthold og slanking.

Hvor effektiv er denne dietten?

Slanking med volumdietten vil med all sannsynlighet hjelpe deg ned i vekt, både på kort sikt og ikke minst på lang sikt. Hele poenget med denne slankekuren er nemlig at det trengs færre kalorier for å oppnå metthetsfølelse, noe som naturlig nok vil funke. Det var da også konklusjonen til forskerne som utførte en relevant studie publisert i American Journal of Clinical Nutrition. Deres konklusjon var at en slankediett som fokuserer på lav kaloritetthet og volum er effektiv form for slanking. Forskerne bak en annen og mer omfattende studie publisert i samme tidsskift kom for øvrig til en lignende konklusjon. Det å redusere kaloritettheten er en god metode for å forhindre overvekt, både på kort og lang sikt.

  • Her finner du tips om valg av slankekur
  • Her finner du tips om Biggest Loser
  • Her finner du tips om Coffee Forte

Fordeler og ulemper med denne slankekuren

Et sunt kosthold som samsvarer med helsemyndighetenes anbefalinger er en av fordelene med denne formen for slanking. Andre fordeler er at du slipper å sulte deg ned i vekt, samt at du stort sett kan spise alle typer mat. Ellers nevnes det at volumdietten er en rimelig slankekur hvor du kan benytte vanlige matvarer, samt at det eneste du trenger å betale for er den nevnte boka. Av ulemper er det først og fremst en ting som stikker seg ut. Du må påregne mye tid til matlaging dersom du skal følge volumdietten. Ellers nevnes det at denne formen for slanking innebærer en god del frukt grønnsaker og supper, noe som ikke passer for alle.

Her finner du mer info om slanking