Bedre forbrenning med Chilipepper

Sist oppdatert 20. mai 2019

Nyere forskning viser at chilipepper kan gi en merkbar vektreduksjon, først og fremst gjennom økt fettforbrenning. Denne naturlige ingrediensen kan med andre ord gjøre slankingen noe enklere og selv om du ikke skal forvente underverker viser studier at chili kan øke forbrenningen med opp i mot 300 kalorier pr døgn. Her er litt info om slanking og chili, om relevant forskning, samt om de beste slankeproduktene som inneholder chilipepper.

Slankeeffekten og gode slankeprodukter

Det finnes flere studier som viser at chilipepper og andre sterke krydder demper sultfølelsen, men det er først og fremst økt fettforbrenning som har gjort chili til en populær ingrediens i slankeprodukter. Den økt fettforbrenningen kommer for øvrig som et resultat av at chilipepper stimulerer denne på to forskjellige måter.

Delvis er det slik at virkestoff i chili sender signaler til hjerne, slik at fettforbrenningen øks og delvis økes energiforbruket. Energiforbruket (forbrenningen av kalorier) økes fordi den mengden kalorier som går med til kroppens varmeproduksjon økes. Det er en betydelig mengde kalorier og studier viser at forbrenningen av kalorier øker met mer enn 20 prosent i flere timer etter inntak av chilipepper. Her er de beste slankeproduktene med chilipepper

  • MetaBurn innholder chilipepper, krom ekstrakt fra grønn te og ekstrakt fra wakame. Wakame er en spiselig sjøalge som i følge japanske, danske og britiske forskere kan øke forbrenningen.
  • ChiliTrim inneholder chili, glucomannan og krom, noe som er en helt unik kombinasjon. Økt fettforbrenning, mindre søtsug og mindre sultfølelse er fordelene med ChiliTrim.

Chili kan hjelpe deg ned i vekt

Det er naturlig å være skeptisk til denne typen slankeingredienser, men når det gjelder chilipepper så finnes det en god del studier og annen forskning som fremstår meget overbevisende. At slankeprodukter med chili kan gi bedre fettforbrenning og dermed mer effektiv slanking fremstår med andre ord som overveiende sannsynlig. Her er noen av de studiene som viser at denne ingrediensen gir bedre fettforbrenning. Ellers kan du lese mer i nyhetsartikkelen Could chillies help you slim?

  • En studie foretatt av canadiske forskere som finnes publisert i tidsskriftet British Journal of Nutrition viste at inntak av chili gir en merkbar økning i forbrenningen.
  • En studie foretatt ved det velkjente universitetet UCLA viste at chili gir en betydelig økt forbrenning i flere timer etter inntak. 
  • En 6-ukers studie publisert i tidsskriftet Physiology and Behaviour viste at chilipepper gir økt varmeproduksjon og dermed økt forbrenning og kaloriforbruk.


Her kan du lese om slanking med grønne kaffebønner
Her kan du lese om fettbindere som virker