Slanking, Mat og Drikke

Sist oppdatert 1. januar 2019

Hva du spiser og drikker er naturligvis direkte avgjørende for vekta og sammen med muligheten til økt forbrenning gjennom fysisk aktivitet, er mat og drikke mye av grunnen til at denne bloggen er kalt Enkel Slanking. Dersom du har en stabil vekt og så reduserer inntaket av kalorier, vil du gå ned i vekt! Enkelt i teorien, men ikke like lett å gjennomføre.

Tips om slankemat og drikke

Fordi kostholdet vårt er så avgjørende for vekta er det naturlig å vie dette emnet god plass på en blogg om slanking. En serie med artikler om mat, drikke og slanking er således på vei og artikler med det som forhåpentligvis vil være nyttige tips vil bli lagt ut med jevne mellomrom. Ellers finner du en del relevante tips om slanking og kosthold i artikkelserien 162 tips om slanking. Du finner også nyttige informasjon i artiklene om slanking og kosthold publisert på denne bloggen. 


Hva er god slankemat?

Tips om konkrete matvarer og drikke kommer i egne artikler, men først litt fakta og noen generelle tips om mat og slanking. Hva er egentlig god slankemat? Det er et naturlig sted å begynne og også et spørsmål det kan være vanskelig å besvare. Noen vil hevde at lavkarbo er god slankemat, mens andre hevder at måltidserstatninger er den beste slankematen. Det finnes kort forklart mange meninger om hva som er god slankemat og hva som er den beste skal være uskrevet i denne omgang. En definisjon på slankemat skal du likevel få og da går vi for noe så enkelt som dette. Slankemat er mat som på en aller annen måte kan hjelpe deg ned i vekt.


Ditt kosthold er avgjørende for hva som kan hjelpe

Det finnes mange typer mat som kan hjelpe deg ned i vekt og hva som er god slankemat for deg vil til dels avhenge av ditt nåværende kosthold. Dersom du spiser mye sjokoladepålegg vil for eksempel syltetøy kunne være god slankemat fordi det inneholder langt færre kalorier enn sjokoladepålegg. Et annet eksempel som kan illustrer hva som menes er lett-majones. Dersom du bytter fra ekte til lett majones vil du kunne kutte en god del kalorier og således kan lett-majones til nøds betegnes som slankemat. Dersom du imidlertid ikke bruker majones vil det å begynne med lett-majones ha motsatt effekt og sannsynligvis tilføre kostholdet ditt flere kalorier…


Generelle tips om mat og slanking

Når du skal velge slankemat kan det være smart å ta utgangspunkt i eget kosthold og så finne ut hvor du kan kutte kalorier. Det finnes imidlertid noen tips om mat og slanking som vil kunne hjelpe de aller fleste og disse tipsene gjelder blant annet i forhold til energitetthet og metthetsfølelse. Her er noen slike tips om hvordan du finner god slankemat

  • Mat med lav kaloritetthet er i utgangspunktet et godt valg og det vil si mat som inneholder relativt få kalorier i forhold til mengden mat. Du kan sjekke dette ved å se på mengden kalorier pr 100 gram matvare.
  • Mat som gir mye metthetsfølelse i forhold til mengden kalorier er i utgangspunktet god slankemat. Proteiner og fiber er kjent for å gi mye metthetsfølelse og i tillegg er det slik at sterke krydder (sterk mat) fjerne gjør at du raskere føler deg mett.
  • Mat som kan øke forbrenningen kan være god slankemat, men legg merke til at det er begrenset hvor mye forbrenningen øker. Chilipepper, grønn te, grønne kaffebønner, sort pepper og sennepsfrø er ingredienser som kan øke fettforbrenningen.
  • Mat som virker stabiliserende på blodsukkeret anbefales i forhold til slanking, blant annet fordi det vil kunne redusere søtsuget lenge etter måltidet. Kanel, krom og fiberrike matvarer virker i utgangspunktet stabiliserende på blodsukkeret.

Her kan du lese om noen typer slankemat
Her kan du lese om fettbindere
Her kan du lese om slanking med chilipepper
Her kan du lese om Green Coffee Forte