Ned i vekt med Roede-metoden

Sist oppdatert 21. november 2018

Roede-metoden har eksistert i flere tiår og mange nordmenn har vært gjennom et Roede-kurs. Nå finnes det også en nettbasert vektklubb knyttet til denne slankemetoden som fremstår helt annerledes enn ekstreme slankekurer. Roede-metoden fokuserer nemlig på det vi vil betegne som sunn og fornuftig slanking.

Litt om Roede-metoden

Dette er en slankekur som så dagens lys allerede i 1974 og side den gang har mange gått på kurs for å lære seg en sunnere livsstil. Om det er nødvendig kan naturligvis diskuteres, men at Grete Roede har hjulpet en god del mennesker er det vanskelig å bestride. Dersom du ønsker å delta på et kurs finner du informasjon på greteroede.no og prisen for et kurs er i skrivende stund 2490 kroner. En annen mulighet er å bli medlem i den nettbaserte Roedeklubben og få tilgang til de samme verktøyene som kursdeltakerne får. Pris er ca 300 kroner for to måneders medlemskap.


Slanking med Grethe Roede

Som nevnt vil vi påstå at Roede-metoden fremmer sunn og fornuftig slanking. Da tenker vi førts og fremst på at det legges opp til et ukentlig vekttap på inntil 1 kilo, noe som er innenfor det de fleste eksperter anbefaler. Vi tenker også på det faktum at det fokuseres på langsiktige resultater og varig vektreduksjon. Når det gjelder selve slankingen bygger Roede-metoden på fire punker som skal hjelpe deg ned i vekt. Disse punktene er mosjon, motivasjon, mestring og matglede. Matglede betyr i denne sammenheng et sunt og variert kosthold som samsvarer med helsemyndighetenes anbefalinger. Hvorvidt det er forenlig med matglede kan nok diskuteres….

Hvor effektiv er denne slankemetoden?

Vi har ikke funnet studie som kan si noe om effekten fra Roede-metoden og dermed blir det vanskelig å si noe sikkert og hvor effektiv denne slankemetoden er. Det vi har funnet er to studier som viser at endringer i livsstil hjelper mot overvekt, noe som ikke akkurat er overraskende. Når deg gjelder tilbakemeldinger i diverse forum har vi funnet mange som er forøyde og en god del som er misfornøyde, etter å ha forsøkt Roede-metoden. Det eneste vi kan fastslå med sikkerhet er at et sunnere kosthold og med mosjon vil gi vektreduksjon og dermed bør Roede-metoden virke.


Fordeler og ulemper

Dersom vi skal trekke frem en stor ulempe ved Roede-metoden, må det bli prisen. Til syvende og sist går denne slankemetoden ut på å være mer fysisk aktiv, samt å spise sunnere. Det er noe alle vet vil gi vektreduksjon og neppe noe det er verdt å betale for. Tips og motivasjon angående kosthold og mosjon finner du gratis på nett. Du finner også gratis hjelpemidler som kaloritabeller og kalkulatorer som regner ut forbrenning av kalorier.

Når det gjelder fordeler med Roede-metoden vil vi trekke fram at dette er sunn slanking som innebærer et fornuftig slanketempo. Dersom du følger det du lærer på kursene, vil du nesten helt sikkert gå ned i vekt. Andre fordeler er at Roede-metoden er et kjent merkenavn slik at du ikke behøver å bekymre deg for svindel, samt at kostholdet som fremmes er sunt og samsvarer med helsemyndighetenes anbefalinger.