Hvor godt virker Xenical?

Sist oppdatert 3. januar 2019

Xenical er en klinisk dokumentert, trygg og godkjent slankemedisin som er reseptbelagt. I denne artikkelen kan du blant annet lese om fordeler og ulemper med Xenical, om kjøp på nett, om risikoen for bivirkninger, om erfaringer med Xenical om hvordan dette legemiddelet virker, med mer.


Hvordan virker Xenical?

Xenical er en type slankeprodukt som litt enkelt forklart virker ved å blokkere fett. Litt mer presist er det slik at virkestoffet i Xenical virker ved å redusere den mengden fett som tas opp i kroppen. Når du spiser et måltid vil virkestoffet Orlistat hemme enzymer som bidrar til fordøyelsen, slik at ikke alt fettet fra maten tas opp i kroppen. En liapse-hemmer er for øvrig et annet navn som brukes på denne typen slankeproduktet og det er egentlig bare et mer korrekt navn for fettblokkering.

Hvor god er slankeeffekten?

Fettblokkere eller fettbindere som denne typen slankeprodukter kalles har vist seg å gi en merkbar slankeeffekt og slankeeffekten fra Xenical er da også godt dokumentert. Det finnes med andre ord ingen tvil om at dette produktet virker, men det store spørsmålet er hvor godt?

Dessverre er svaret at Xenical sannsynligvis ikke virker veldig godt. En rekke leger og andre eksperter har uttalt seg skeptiske til effekten fra Xenical og flere studier viser til dels skuffende resultater. En omfattende studie som varte i et helt år viste for eksempel at Xenical i snitt gir et vekttap som kun er 3 kilo større en ved bruk av et placebo.

Slankeeffekten fra Xenical er med andre ord ikke veldig imponerende og faktisk er det mye som tyder på at enkelte reseptfrie fettblokkere er like effektive og vel så det. Da tenker vi ikke minst på et av produktene vi har omtalt i denne artikkelen om fettbindere.

Ikke kjøp billig og ulovlig

Xenical er et reseptbelagt legemiddel som kun kan kjøpes lovlig fra norske apotek og du behøver resept. Det er med andre ord ikke lovlig å kjøpe Xenical fra utenlandske nettapotek. På nettet florerer det dessverre med slike nettapoteker som tilbyr falske legemidler til latterlige lave priser. Slike nettsteder reklamerer for eksempel med at du kan kjøpe Xenical reseptfritt og at det er helt lovlig, men det er så feil som det kan få blitt.

For det første finnes det ingen unntak for kravet om resept og for det andre er det ikke tillatt å få tilsendt legemidler fra utlandet.Legg ellers merke til at ulovlige nettapotek som regel selger falske medisiner som i noen tilfeller ikke inneholder det som står på forpakningen, men svært farlige stoffer. Det har blant annet blitt avslørt tabletter som inneholder rottegift og vei-maling. Svenske lesere finner relevant informasjon om liver og regler på siden Laglig Recept

Brukernes erfaringer

Xenical er en slankemedisin som beviselig blokkerer opp mot 33 prosent av fettet vi får i oss og det gir naturligvis mer effektiv slanking. På nettsider som lommelegen.no, drugs.com og forskjellige forum blir det bekreftet av mange brukere som har  relativt gode erfaringer med Xenical Orlistat. Endel brukere kommer imidlertid også med negative tilbakemeldinger blant annet på grunn av dårlig effekt eller plagsomme bivirkninger. På siden drugs.com kan du lese tilbakemeldinger fra brukere som i snitt gir karakteren 8,2 av 10.

Fordeler og ulemper

Den store fordelen med Xenical er at slankeeffekten er meget godt dokumentert. Dette er slankepiller som bevislig virker og det betyr at de aller fleste vil oppnå en merkbar effekt. Som nevnt er dessverre denne effekten noe begrenset og det er en av ulempene med Xencial. En annen stor ulempe er at Xenical virker dårlig ved inntak av fettrike måltider, noe som kan fremstå merkelig. Dette er et tross alt en fettblokker… Faktisk kan du holder deg innenfor helsemyndighetenes anbefalinger og likevel få i deg så mye fett at Xenical ikke virker.

Bivirkninger og utsatte grupper

Xenical er et godkjent legemiddel og anses i utgangspunktet som en trygg behandling mot overvekt. Det er likevel ikke alle som kan bruke dette slankeproduktet og det gjelder blant annet gravide og ammende. Utfyllende informasjon om utsatte grupper finner du i pakningsvedlegget. Der kan du også lese om risikoen for bivirkninger og kort oppsummert er de vanligste bivirkningene knyttet til fordøyelsessystemet. Slike bivirkninger kan forsterkes av fettrike måltider og her kan du lese mer om risikoen for bivirkninger.