Slankemyter del 3

Sist oppdatert 2. januar 2019

Du kan ikke sulte deg slank

Dette er en slankemyte som vi har skrevet om i form av slanketips hvor vi har fokusert på at dette er en usunn form for slanking som ikke virker på lang sikt. Det er noe vi står 100 prosent inne for og det å sulte seg slank er enkelt og greit en dårlig slankemetode. Men, som en slankemyte vil vi si at den bare delvis holder stand og forklaringen på det er naturligvis som følger. Dersom du spiser svært lite vil du gå ned i vekt og på kort sikt er dette en slankemetode som virker.


Pulverkurer virker ikke

Pulverkurer er en form for lavkaloridiett og denne slankemyten har mye til felles med den ovenfor. På kort sikt vil en pulverkur virker godt, men de fleste eksperter er enige om at dette ikke på noen måte er en langsiktig løsning. En pulverkur kan med andre ord fungere godt dersom den benyttes i en begrenset periode for å gi slankingen en kickstart og således er dette en slankemyte som er feil. Men, vi er meget skeptiske til denne formen for slanking og svært mange som går for pulverkurer mister raskt all motivasjon for å gå ned i vekt.

Du legger ikke på deg av frukt

Dette er naturligvis en feilaktig myte, enkelt og greit fordi frukt inneholder kalorier. Det betyr selvfølgelig ikke at frukt er usunt eller at du bør unngå denne typen mat, men det betyr at du bør være bevisst på hva og hvor mye du spiser. Banan er for eksempel en frukt som inneholder en god del kalorier. Spiser du en banan hver dag vil det i løpet av et år utgjøre såpass mye som nesten 5 kilo kroppsfett og det betyr følgende. Frukt bør ikke spise i tillegg til annen mat, men som erstatning for noe annet.

Røyking virker slankende

Dette er en utbredt slankemyte som både er riktig og feilaktig. Riktig fordi røykere har en kunstig høy forbrenning som forsvinner når ved røykestopp, noe er årsaken til at mange som stumper røyken legger på seg. Feilaktig fordi undersøkelser viser at personer som røyker har større risiko for overvekt enn personer som aldri har røyket. Uansett er røyking så skadelig at det naturligvis aldri bør vurderes som et slankemiddel.

Slankepiller virker ikke

Dette er nok en slankemyte som er direkte feil, selv om den i noen tilfeller stemmer. Feil fordi det finnes slankepiller som beviselig virker og riktig i noen tilfeller fordi det dessverre finnes slankepiller som ikke er verdt pengene. Det fordi de vil gi liten eller ingen slankeeffekt.

Studier og annen forskning har bevist at det finnes naturlige slankeprodukter som virker og i tillegg har vi slankemedisinene Orlistat (utgått), et legemiddel som bevislig hjelper mot overvekt, noe du kan lese er om i denne artikkelen. Når det gjelder naturlige slankepiller har vi for eksempel slankepiller med det det naturlige kostfibret glucomannan, en ingrediens som bevislig hjelper mot overvekt og som derfor er godkjent av EU. Sjekk denne oversikten for våre tips om slankepiller som kan hjelpe deg ned i vekt.

Klikk her for del 1 i serien om slankemyter
Klikk her for vår vurdering av ChiliTrim